Zpracovatelé SEA
a
Ministerstvo dopravy České republiky

si Vás dovolují pozvat na

KULATÝ STŮL

OPERAČNÍ PROGRAM DOPRAVA

NA LÉTA 2007 – 13 A POSOUZENÍ

JEHO VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (SEA)

který se koná dne

9. května 2006 od 15.00 hod.,
v budově Sdružení Tereza, Haštalská 17, 110 00 Praha 1.

Kulatý stůl je určen především zástupcům nevládních organizací a dalším zájemcům.

Základní informace:
Operační program Doprava (dále jen “OP Doprava”) je základním dokumentem sektoru doprava obsahujícím rozvojové priority, které mohou být spolufinancovány ze strukturálních fondů EU (ERDF – Evropského fondu pro regionální rozvoj) a z Fondu soudržnosti (FS).

Za implementaci OP Doprava bude odpovědné Ministerstvo dopravy.

Posouzení vlivů Operačního programu Doprava (dále „SEA OP Doprava“) probíhá podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění zákona č. 93/2004 Sb. Hlavním cílem SEA OP Doprava je vyhodnocení OP Doprava z hlediska vlivu na životní prostředí a určení podmínek realizace koncepce v souladu s požadavky ochrany životního prostředí.

Účel kulatého stolu:
Účelem kulatého stolu je seznámení a diskuse účastníků nad obsahem a účelem OP Doprava, hodnotícím rámcem a cílem vyhodnocení jeho vlivů na životní prostředí.

Informační zdroje:
Ministerstvo životního prostředí dle požadavků zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění pozdějších předpisů, zveřejňuje jednotlivé dokumenty v průběhu procesu SEA OP Doprava (v současné době oznámení a závěr zjišťovacího řízení) v Informačním systému SEA na adrese www.ceu.cz/EI­A/SEA.

Pracovní verzi OP Doprava a informace o zpracovateli SEA je možné nalézt na internetových stránkách Ministerstva dopravy www.mdcr.cz/…i­e/Fondy_EU/.

Předpokládaná délka kulatého stolu je cca 2 hodiny. Pro další informace o kulatém stole se obracejte na kontaktní osobu zpracovatelů SEA: Ing. Jana Hrnčířová (tel.: 724 822 355, janahrncirova­.sea (at) sez­nam.cz.

Na výše uvedený kontakt, prosím, potvrďte svou účast na kulatém stole.